Bărbat luat pe capotă, după ce a traversat strada „călare” pe bicicletă, pe culoarea roșie

Un bărbat de 69 de ani, din Alexandria, s-a ales cu un traumatism cranian deschis și cu mai multe leziuni la nivelul coloanei cervicale, în urma unui accident de circulație petrecut sâmbătă seara, la intersecția străzilor Dunării cu Libertății, din municipiul reședință de județ.

Conform martorilor, bărbatul era călare pe bicicletă și s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, pe culoarea roșie a semaforului, moment în care a fost lovit de un autoturism ce se deplasa regulamentar. Victima a fost luată pe capotă și cărată mai bine de zece metri. După acordarea primului ajutor, omul a fost prelut de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Teleorman și transportat la Spital. Starea de sănătate a biciclistului este una destul de gravă, având în vedere leziunile de la nivelul capului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză polițiștii au întocmit un dosar penal.

Potrivit Codului Rutier, este interzisă traversarea drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce o persoană se deplasează pe bicicletă sau pe moped, iar oamenii legii spun că aceasta este una dintre regulile cel mai des ignorate de către bicicliști.