Bărbat din Turnu Măgurele, reținut pentru 24 de ore, după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii din Turnu  Măgurele au fost sesizați  prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl său nu respectă obligațiile impuse printr-un ordin de protecție emis de Judecătoria Turnu Măgurele.

În urma cercetărilor efectuate de către echipa operativă s-au stabilit că cele sesizate se confirmă, pe numele bărbatului existând un ordin de protecție cu caracter provizoriu pe o perioadă de 6 luni, prin care persoana în cauză era obligată să evacueze locuința și să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de locuință față de mama și de fiul său. Chiar și în aceste condiții, deși ordinul de protecție era emis din ziua de 11.02.2019, în dimineața zilei de 04.03.2019 cel în cauză a pătruns în curtea locuinței  și le-a adresat injurii.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,nerespectare a hotărârii judecătorești” faptă prev. și ped. art. 32, alin. 1 din Lg. 217/2003, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de bărbat, iar împotriva acestuia s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, fiind depus în C.R.A.P. Teleorman, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

De la data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor.