Autorităţile sanitare, în ALERTĂ! DSP Teleorman monitorizează trei persoane, recent întoarse din ITALIA

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman monitorizează trei persoane de cetăţenie română, acestea se află în supraveghere epidemiologică  pentru că au călătorit în ITALIA.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Publică Bucureşti au instituit procedura de supraveghere epidemiologica pasivă a tuturor persoanelor care au călătorit în China şi Italia.

Supravegherea epidemiologica se asigură de către personalul medical specializat din DSP judetene prin monitorizare pasiva, convorbire telefonica sau mesaj telefonic zilnic; in aceste convorbiri se discuta despre starea de sanatate (prezenta febrei, tusei sau dificutati la respiratie) despre modul in care se aprovizioneaza cu cele necesare; despre contacti (daca au existat); participare la evenimente etc.

Monitorizarea se face 14 zile, deoarece perioada de incubatie (perioada in care este posibil sa apara simptome de infectie cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic) a fost stabilita astfel de organismele care conduc sanatatea publica la nivel mondial.

Starea de sanatate a celor 3 persoane este foarte buna, fara simptomatologie. Precizăm faptul că situaţia monitorizării numărului de cazuri se poate schimba zilnic (chiar de la ora la ora).

Pentru informatii suplimentare, persoana desemnata de Direcţia de Sănătate Publică este medicul şef Departament Sănătate Publică  – numar de telefon : 0722 265 091.

SURSA: DSP Teleorman