Autorii JAFULUI din Alexandria au fost prinşi. Bărbaţii sunt bănuiţi de furtul terminalelor pentru plată din PENNY şi PROFI

În urma a 9 percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au reţinut 8 persoane bănuite de comiterea a peste 20 de furturi şi tentative de furt de aparate tip pay-point, ATM-uri şi ţigarete.
La data de 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Hârşova şi a localităţii Ciobanu din judeţul Constanţa, la persoane bănuite că ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.
Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018, ar fi comis trei furturi de aparate tip pay-point, pe raza judeţului Constanţa. De asemenea, acestea sunt bănuite şi de comiterea a patru furturi de ţigări din incinta unor societăţi comerciale, pe raza judeţelor Constanţa, Vrancea şi Ialomiţa, precum şi a unei tentative de furt de ATM, pe raza judeţului Tulcea.
Totodată, în urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că membrii grupării ar fi comis alte 17 infracţiuni de furt şi tentative de furt asupra unor aparate tip pay-point, de pe raza judeţelor Constanţa, Vrancea, Ialomiţa, Bacău, Tulcea, Brăila, Giurgiu şi Teleorman.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate obiecte vestimentare, unelte pentru forţarea căilor de acces, autoturisme folosite la comiterea faptelor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, precum şi alte bunuri cu valoare probantă în cauză.
Valoarea totală a prejudiciului în cazul faptelor comise este de aproximativ 50.000 de euro.
Poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa au reţinut 8 persoane, pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 25 ianuarie a.c. să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

http://www.infotr.ro/jaf-in-alexandria-indivizi-cu-cagule-pe-fata-au-furat-terminalele-pentru-plata-facturilor-din-magazinele-penny-si-profi/