Au rupt inima târgului! În 2017, Apele Române au alocat doar 1,5 miliarde de lei vechi pentru lucrări de prevenire a inundațiilor

Deși inundațiile au făcut prăpăd în Teleorman, cu precădere în ultimii ani, mii de gospodării, case și terenuri agricole fiind afectate, autoritățile centrale par că trăiesc într-o altă lumea.

Conform unui document emis de către Ministerul Mediului și Pădurilor, semnat de subsecretarul de stat Constantin Dan Deleanu, în județul Teleorman au ajuns numai 1,5 miliarde de lei vechi. Banii au fost alocați de Administrația Națională “Apele Române”, din surse proprii, pentru lucrări de prevenire a inundațiilor. Spre comparație, în 2014, județul Teleorman a primit de la bugetul de stat aproximativ 300 de miliarde de lei vechi, în 2015, în jur de 6,5 miliarde de lei vechi, iar în 2016, fondurile alocate au ajuns la 5 miliarde de lei vechi.

În documentul respectiv se mai precizează că, anul acesta, vor începe lucrările de regularizare pe râul Vedea, în zona localității Bragadiru, pe râul Glavacioc –Sericu și reabilitare baraj Furculești, dar și regularizarea râului Burdea, în comuna Beuca.