Atenţionare Meteorologică! Averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină pe alocuri, până vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de astăzi, ora 15.00, şi până vineri, ora 10.00.

În intervalul menționat, spun meteorologii, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, începând din această seară şi până mâine dimineaţă, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.