Astăzi, de Ziua Internațională a IEI, expoziție de costume populare, în Foaierul Prefecturii Teleorman

Ziua Internațională a Iei Românești este sărbătorită la Alexandria în organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Evenimentul va avea loc astăzi, 22 iunie, începând cu ora 11.30, în Foaierul Prefecturii Teleorman.

Organizatorii propun în acest an  un eveniment care să pună în valoare frumusețea și autenticitatea costumului popular teleormănean.

În Foaierul Prefecturii Teleorman va fi amenajată o expoziție de costume populare, iar mai multe doamne vor îmbrăca, cu această ocazie,costume tradiționale din colecția privată a Vioricăi Mira, costume  de o vechime considerabilă adunate cu pasiune, pe parcursul mai multor zeci de ani, din lăzile de zestre ale țărăncilor din Teleorman.

Cu această ocazie va fi lansat și albumul ”Comori din Teleorman” care cuprinde fotografii cu cele mai frumoase piese de costum popular din colecția doamnei Viorica Mira, scurte descrieri ale acestora precum și mențiuni asupra localității de unde provin.

Organizatorii se adresează prin acest demers atât tinerei generații, care trebuie să cunoască frumusețea artei tradiționale, ca element al identității naționale, cât și generațiilor mature, care regăsesc în acest album imaginea costumelor din lada de zestre a bunicii.

Manifestarea culturală se înscrie în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului și se desfășoară în parteneriat cu Prefectura Teleorman.