8.4 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Asociaţia Euro Teleorman şi Fundaţia Open Hand din Bulgaria – “Dunarea – un fluviu cu o bogată istorie comună”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Asociaţia Euro Teleorman sprijină Fundaţia Open Hand din Bulgaria în implementarea proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, finanţat prin Programul Interreg V–A Romnia – Bulgaria, numar proiect ROBG-476.

Proiectul are ca obiectiv principal promovarea patrimoniului cultural si istoric comun. Acest obiectiv respecta principiul de baza al politicii culturale a Uniunii Europene, si anume conservarea si dezvoltarea diversitatii culturale si mostenirii fiecarei tari si regiuni.

În ciuda faptului ca de-a lungul Dunarii exista o diversa si valoroasa mostenire culturala cu o istorie comuna, tendinta manifestata in timp a fost de reducere progresiva a interesului pentru aceasta si pentru vizitarea monumentelor istorice si de arta.

De aceea, proiectul isi propune studierea a 18 cladiri din Romania si Bulgaria, situate de-o parte si de alta a Dunarii. Studiul va contine atat date si informatii istorice despre cladirile cuprinse in proiect, cat si crearea unor modele 3D detaliate ale acestora, cu autonomie de alimentare si iluminat, toate pentru a aduce mai aproape de public imaginea reala a unor monumente istorice cu o arhitectura deosebita, printre care si Catedrala “Sfantul Alexandru” din Alexandria si  Ruinele Cetatii Turris.

​Cele 18 modele volumetrice 3D, copii fidele ale cladirilor reale, reprezinta pentru iubitorii de istorie, dar mai ales pentru generatia tanara, un excelent mijloc de a cunoaste o fila din istoria celor doua tari, pentru care Dunarea nu a constituit o granita, ci o punte de legatura care a favorizat dezvoltarea unei istorii comune.

Pentru a descoperi impreuna aceste cladiri istorice impresionante,  va invitam sa vizitati expozitia de machete care va avea loc in Foaierul Salii Polivalente din Alexandria, în perioada 29 ianuarie – 5 februarie 2018. Programul de vizitare este cuprins intre orele 10-17.

​Prin prisma originalitatii si autenticitatii celor 18 modele volumetrice 3D expuse, precum si a informatiilor istorice prezentate, expozitia este unica in regiunea transfrontaliera, fiind un prilej de neratat pentru orice tanar dornic de a cunoaste si descoperi trecutul istoric comun exprimat prin arta, dar si de a constientiza importanta protejarii si dezvoltarii mostenirii culturale.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare