APM Teleorman: 15 septembrie-Ziua națională a curățeniei. Angajații instituțiilor din județ vor aduna gunoaiele din Alexandria

Ziua de curăţenie naţională este organizată sub egida “Let’s do it, World!” şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP, este cel mai ambiţios proiect civic de mediu realizat vreodată la nivel mondial. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportamnet.

Din 2008, mai mult de 20 de milioane de oameni din 113 țări s-au alăturat mișcării “Let’s Do It!”, împotriva deșeurilor din natură.

În România, a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă. Anul acesta,  obiectivul organizaţiilor române, este mobilizarea a 1 milion de voluntari, care vor participa activ la acţiunea de curăţenie.

Până în acest moment proiectul se bucură de sprijinul Ministerul Mediului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Turismului, Jandarmeria Română, Administraţia Națională a Penitenciarelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România.

Cu ocazia Zilei de curăţenie naţională, angajaţii APM Teleorman participă, împreună cu echipa Let’s Do It!, Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Teleorman, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman la o acţiune de curăţenie în municipiul Alexandria, zona Veteranilor, în data de 15 septembrie 2018.

DIRECTOR EXECUTIV,

Ion RĂDULESCU