Ani grei de puşcărie pentru pompierul din Roşiorii de Vede care şi-a înjunghiat soţia

5438
0
Share:

Creastă Lucian, fost angajat al Detaşamentului de Pompieri din Roşiorii de Vede, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor. Totodată, magistraţii militari i-au aplicat pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi, cum ar fi dreptul de a fi ales în autorităţile publice, dreptul de a alege şi drepturile părinteşti şi de a se afla în localitatea Peretu-Teleorman, acolo unde îşi are domiciului soţia.

Citeste si http://www.infotr.ro/militarul-din-rosiori-de-vede-era-baut-atunci-cand-a-incercat-sa-si-ucida-sotia/

Pentru o perioadă de 4 ani, după rămânerea definitivă a sentinţei, inculpatul nu are voie să ia legătura cu soţia sa, Creastă Irina, parte vătămată în proces.

În cazul fostului pompier, judecătorii au mai hotărât confiscarea a două cuţite de bucătărie, obiecte folosite la înjunghierea soţiei, şi prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în baza de date naţională.

Creastă Lucian va avea de achitat aproximativ 60 de milioane de lei vechi către Spitalul Judeţean Alexandria, reprezentând despăgubiri civile.

“Obligă pe inculpatul plt.maj. CREASTĂ LUCIAN la plata sumei de 1.000 lei, despăgubiri civile pentru daune materiale şi a sumei de 50.000 lei, despăgubiri civile pentru daune morale, către partea civilă CREASTĂ IRINA”, se mai arată în soluţia instanţei de judecată.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Share: