Ambulanță blocată în nămeți, în timp ce mergea să ia o gravidă. Femeia a născut acasă, ajutată de babele satului

O femeie de 27 de ani, din comuna Siliștea Gumești, mamă a doi copii, a născut acasă, ajutată de câteva bătrâne din localitate, din cauza faptului că Ambulanța chemată să o preia a rămas blocată în nămeți, între Ciolănești și Baldovinești. După mai bine de două ore, Salvarea a reușit să ajungă la locuința gravidei.

Potrivit managerului SAJ Teleorman, Cristian Popescu, printr-un apel la 112, la ora 6.06, femeia a solicitat să fie transportată la Spital. O ambulanță de la Roșiori a plecat spre comuna Siliștea Gumești. Însă, din cauza statului gros de zăpadă aflat pe carosabil, Ambulanța a rămas blocată. S-a cerut ajutorul autorităților. În zonă, primăria Siliștea Gumești a trimis un buldoexcavator, care l-a dus pe asistentul medical de pe Salvare la casa gravidei. Însă, femeia născuse, ajutată de babele din localitate.

Managerul Cristian Popescu a mai spus că starea de sănătate a bebelușului, în greutate de 3 kg, este una bună. În schimb, mama copilului avea o hemoragie, fiind necesară administrarea de soluție perfuzabilă. Atât mama, cât și copilul au fost transportați în siguranță, la Spitalul din Roșiorii de Vede.