ALERTĂ METEO! Teleormanul, sub COD GALBEN de ploi şi vânt puternic

3650
0
Share:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare- COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară printre care şi Teleorman.

Astfel, începând din data de 7 octombrie, ora 03.00 şi până duminică, la ora 21.00, în Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h.
În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

O altă avertizare- COD PORTOCALIU- vizează județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. Aici, spun meteorologii, ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

Share: