ALERTĂ METEO! Cod Galben de ploi însemnate cantitativ şi vânt puternic pentru judeţul Teleorman

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare- COD GALBEN- de ploi însemnate cantitativ pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi Teleorman. Începând de mâine, 27 noiembrie, ora 16, şi până marţi, 28 noiembrie, ora 16.00 în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.
      Notă:  Cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

7 judeţe sub COD PORTOCALIU de ninsoare şi intensificări ale vântului 

De luni seara şi până marţi după amiază,  în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.