Alegeri anticipate la Crângeni. Primarul Iulian Lică a pierdut procesul cu ANI. Decizia este definitivă

Cetățenii din comuna Crângeni vor fi chemați din nou la urne pentru alegerea primarului. Lică Iulian, actualul edil –șef, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, prin care a fost declarat incompatibil. Decizia este definitivă.

După patru ani de procese, luni, 8 octombrie, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul declarat de primarul Iulian Lică împotriva sentinței civile pronunțată de Curtea de Apel București, Secția contencios administrativ și fiscal, în luna iunie 2015.

Potrivit unui comunicat de presă ANI, Iulian Lică s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012- 18 iunie 2014, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul LICĂ N IULIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art 87 din legea nr. 161/2003.

La vremea respectivă, acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Imediat ce motivarea va ajunge la Prefectura Teleorman, reprezentantul guvernului în teritoriu va semna ordinul de încetare al mandatului de primar înainte de termen. Până când Executivul va decide data alegerilor anticipate, primăria Crângeni va fi condusă de către viceprimar.