Ajutoare de urgență, în Teleorman. Guvernul avertizează: vânzarea produselor poate atrage răspunderea penală

În ședința de Guvern, de marți, 24 aprilie, Executivul a aprobarat scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Teleorman şi Vrancea.

Potrivit documentului, transportul produselor până la locurile de destinaţie indicate de Instituţia Prefectului din judeţul Teleorman se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar în completare de la alte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, precum și prin operatori economici, în condițiile reglementărilor legale în vigoare.

“Instituţia prefectului din judeţul Teleorman va justifica distribuirea produselor scoase din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri.  Documentele justificative privind distribuirea produselor se păstrează la Instituţia Prefectului, în vederea punerii lor la dispoziţia organelor de control abilitate.  Schimbarea, sub orice formă, a destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat, este interzisă şi atrage, după caz, răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală”, se mai arată în hotărâre.