Aflată la a X a ediție, “Ziua comunei Rădoiești”, cel mai important moment din viața comunității locale

A devenit tradiție, ca în a doua zi de Paște, locuitorii din Rădoiești să sărbătorească „Ziua Comunei”. O manifestare aflată deja la a X-a ediție, unde rădoieştenii şi invitaţii lor au petrecut, s-au bucurat şi au dansat pe ritmul unui program bine ales, cu cântece populare tradiţionale. Un eveniment ce, așa cum declara unul dintre bătrânii satului, crește de la an la an în intensitate și valoare și pentru care țin să-i mulțumească primarului Ion Cioacă.

Luni, 9 aprilie, curtea Căminului Cultural din localitate s-a dovedit neîncăpătoarea pentru cei peste 1.000 de cetățeni veniți la joc și voie bună. Îmbrăcați ca de sărbătoare, cu mic, cu mare au dat liber distracției, în compania unor artiști de renume ai folclorului românesc. Pe scena au urcat “greii” muzicii populare, i-am numit aici pe Emilia Ghinescu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Emil Badea sau Mădălina Ghiceanu, acompaniați de Taraful Teleormanul.

Manifestările au debutat, imediat după orele prânzului, cu o slujbă religioasă, oficiată de către preoții din Rădoiești. Un mesaj de Paște a fost transmis locuitorilor și de către reprezentantul cultului Adventist din comună.  A urmat un minunat program artistic susținut de către membrii Ansamblului folcloric “Drăcșănelul”, moment savurat la maxim de cei prezenți și întâmpinat cu ropote de aplauze. Un extraordinar program a fost oferit de Grupul Coral “AXIOS” al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

În cuvântul său, primarul Ion Cioacă a mulţumit locuitorilor comunei „pentru implicare în viaţa colectivităţii” şi i-a asigurat de faptul că administraţia locală va fi totdeauna alături de locuitorii acestei vechi aşezări teleormănene.

“Am sărbătorit ziua comunei şi am petrecut alături de oameni minunaţi, artişti renumiţi, prieteni dragi. Am uitat de problemele de zi cu zi, ne-am descreţit frunţile, am mâncat mici, am băut bere şi am ascultat spectacolul folcloric. Artiştii prezenţi ne-au încântat sufletele cu muzică de joc şi voie bună. Prin această manifestare menţinem tradiţia. Sărbătoarea a fost una reuşită”, a spus unul dintre fiii satului, venit de la sute de kilometri distanță.