Activităţi culturale şi educative la Biblioteca Judeţeană ,,Marin Preda” Teleorman

435
0
Share:

Pe parcursul verii au fost şi vor fi desfăşurate la biblioteca judeţeană mai multe activităţi menite să satisfacă nevoile culturale ale diferitelor categorii de utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.
Biblioteca găzduieşte mai multe expoziţii tematice, pe parcursul mai multor luni, precum:
Expoziţia permanentă de carte ,,Marea Unire” ce marchează Anul Centenarului este deschisă pe tot parcursul anului, la  Sala de lectură, punând la dispoziţia celor interesaţi o serie de documente  pentru a se informa despre acest important eveniment naţional.
De asemenea, expoziţia ,,Cartea de vacanţă” organizată atât la Secţia de împrumut pentru tineri şi adulţi cât şi la Secţia de împrumut pentru copii, face cunoscut cititorilor titlurile nou intrate în fondul bibliotecii, care pot fi împrumutate de către utilizatori.
Proiectul naţional Prietenie… pe o… sfoară, în care Biblioteca Judeţeană ,,Marin Preda” a devenit partener din acest an,  are ca rezultat o expoziţie de desene realizate de preşcolari şi elevi din judeţul nostru, dar şi din toată ţara. Această expoziţie poate fi vizitată la parterul instituţiei.
Proiectul demarat în primăvara acestui an sub genericul ,,Biblioteca în aer liber” oferă tuturor cetăţenilor, mici şi mari, în fiecare zi, posibilitatea de  relaxare prin studiul presei sau jucând cărţi, şah, table, rummy sau tenis de masă, precum şi ocazia de a socializa.
În perioada mai-octombrie se desfăşoară Concursul naţional ,,Bătălia cărţilor” împărţit pe secţiunile de vârstă 11-13 ani şi 14-18 ani, concurenţii având de citit zece titluri propuse,  ,,înfruntarea” din faza judeţeană având loc cu ocazia Zilelor Bibliotecii Judeţene ,,Marin Preda” ediţia a XX-a 2018 .
Luni,  25 iunie a.c., ora 10.00, a avut loc lansarea proiectului sub genericul  ,,Clubul de vacanţă” al bibliotecii, în cadrul căruia se desfăşoară pe perioada vacanţei şcolare numeroase activităţi: ateliere de dezvoltare personală: Singur în faţa PrietenieiLumea familieiLimbajul vorbiriiCe ne spunem când nu ne vorbim,Tentaţia fructului opritCare pe careViaţa în întrebăriMintea în acţiuneÎn drum spre vocaţieInteligenţa inimiiPuterea obiceiuluiMisiunea de a fiPlan de viaţăArta fericirii, organizate de bibliotecar Geanina Burcea; sesiuni de pregătire suplimentară la următoarele discipline: limba română, matematică, engleză, franceză, chimie,cu participarea cadrelor didactice: Violeta Ionescu, Elena Coman, Simona Gabriela Băţăuş, Paula Daniela Dobrin, Ioana Mihai de la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare” din Alexandria.
Proiectul Mesaj pentru viitor început cu ocazia inaugurării Clubului de vacanţă a strâns până în prezent peste 2400 de semnături şi se preconizează ca numărul acestora să crească.
În curs de desfăşurare se află şi concursul naţional România la 100 +100, care este structurat pe 2 categorii de vârstă: tineri: 15-35 ani şi adulţi: 36-100+.  Cele mai reuşite creaţii vor fi cuprinse într-un volum omagial şi distribuite în toată ţara prin bibliotecile judeţene. Intră în competiţie toate scrierile din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru) dar şi lucrări din domeniu istoric, etnografic, ştiinţific, respectând tema propusă.

Share: