Absolvenții facultăților de “diplome false” din Alexandria au scăpat de o povară! Magistrații au respins propunerea procurorilor

Deocamdată, sutele de absolvenți ai facultăților de diplome false din Alexandria pot sta liniștiți. Magistrații de la Judecătoria sectorului 4 au respins propunerea Parchetului de desființarea totală a înscrisurilor, considerând-o ca prematură. Decizia judecătorilor nu este definitivă, având drept de contestație în termen de trei zile de la comunicare.

După cum se știe, în urmă cu mai bine de 12 ani, sute de persoane din judeţul Teleorman, şi nu numai, au urmat cursurile Universităţilor  “Alexandru Ghica” şi “Europa Ecor” din Alexandria. Printre aceşti s-au numărat foşti parlamentari, ministri, actuali primari şi funcţionari din instituţiile judeţene sau locale. În total, este vorba de aproximativ 500 de licenţiaţi.

După mai mulţi ani de cercetări, în care au fost audiaţi zeci de absolvenţi ai facultăţilor de diplome false, ofiţerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracţiunilor Economice al Inspectoratului General al Poliţiei Române au finalizat dosarul. Toate probele adunate de-a lungul vremii au ajuns pe masa procurorilor care, după întocmirea rechizitoriului, au cerut în instanţă desfiinţarea  unor înscrisuri. Dosarul a fost înregistrat la finele anului trecut, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru vineri, 19 ianuarie 2018.

În cazul a zeci de teleormăneni, procurorii vorbesc şi de un prejudiciu enorm, ca urmare a funcţiilor ocupate, în baza unor diplome de licenţă obţinute în mod ilegal. Asta ar fi însemnat restituirea către stat a miliarde de lei vechi, bani încasaţi din salarii şi sporuri sau ca membri în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene.