,,A R M O N I A’’ – UN CLUB AL DOAMNELOR DIN ALEXANDRIA

Asociaţiile şi cluburile sportive ori de alte  profile ale elevilor, tinerilor şi seniorilor din Alexandria, sunt mereu în prim plan atenţiei locuitorilor urbei reşedinţă de judeţ. Despre activitatea lor – în mod firesc –  se comentează în mass media în mod frecvent. Se cuvine în acelaşi timp  a semnala şi preocupările celor de vârsta a treia, a senioarelor interesate să petreacă în mod benefic o parte din timpul lor în colectivitate, socializând. Un asemenea exemplu îl reprezintă membrele ,,Clubului ARMONIA’’, din municipiul Alexandria – găzduite periodic pentru activităţi specifice  şi de Clubul Pensionarilor al C.A.R.P. – constituit numai din doamne, care vin la întâlnire voioase, cu inima deschisă şi dorinţa sinceră de a petrece timpul în mod plăcut.

Doamna Dana Burtan, preciza:,,Suntem pensionare care am lucrat în foarte multe domenii, vesele, sociabile, uneori chiar gălăgioase, stare ce arată vigoarea spiritului. Un singur exemplu: senioara – Ionescu Draga, este o doamnă pe care o apreciem şi o considerăm o adevărată enciclopedie, aceasta împărtăşindu-ne din cunoştinţele pe care le are în multe domenii. Fiecare dintre noi are de comunicat ceva, ne amuzăm în legătură cu întâmplări rămase vii în amintirile noastre ori de evenimente recente. Pentru doamnele care vor  să intre în grupul nostru, precizez că suntem persoane obişnuite şi nu suntem puse pe fapte mari, întâlnirile sunt relaxante, în acelaşi timp dovedim coeziune de echipă când dorim să organizăm aniversări ori ceva deosebit, cu momente speciale cu a fost vizita de la Muzeul Naţional Cotroceni, Grădina Botanică  şi excursia din Parcul Naţional Comana călătorii făcute în doua parte a lunii mai. Prin tot ceea ce facem ne bucurăm de simpatia celor din jur şi avem relaţii de colaborare cu celelalte cluburi similare din municipiu. Menţionez Clubul C.A.R.P. Alexandria, care ne-a asigurat la sediul acestuia bune condiţii pentru desfăşurarea programului nostru’’.

    Legat de întâlnirile între fete, dna Nicoleta Cismaru spunea:,,Am fost tinere, am studiat, ne-am clădit o carieră, am visat şi – cum se zice – am trecut prin multe etape ale vieţii iar acum am intrat în rândul pensionarilor. Este un fel de ,,nouă profesie’’ şi în nici un caz nu considerăm că am trecut pe ,,linia moartă’’ la vârsta a treia. O dovadă concretă este şi ,,Clubul Armonia’’, născut din iniţiativa unui grup de pensionare, vioara întâi fiind dna Dana Burtan, cu spirit organizatoric, care a ştiut cum să reunească în acest club colege de generaţie. Ce facem aici? Ne bucurăm împreună de timpul pe care îl petrecem în mod plăcut, noi doamnele ajunse la vârsta senectuţii. Este benefic pentru suflet, revigorează starea fizică iar sfaturile reciproce contribuie chiar şi la aspectul vestimentar potrivit vârstei, atunci când se produce o anume delăsare’’. 

     O membră a clubului, cu spirit viu şi exprimarea tranşantă, Ionescu Draga, a dorit să consemnăm câteva adevăruri, ce nu trebuie să fie date uitării:,,Bătrâneţea poate fi trăită frumos! Când trăieşti cu voie bună, anul trece ca o lună; Să nu părăsim cărarea dreaptă. Fericirea nu constă în bogăţie ci în sănătate, libertate şi bună înţelegere’’.

     Legat de grupul din care face parte, dna. Dana Burtan, preciza: ,,Clubul ,,Armonia’’ are porţile deschise tuturor senioarelor. Vă aşteptăm dragele noastre’’.

                                              CONSTANTIN DRAGNEA