78 de localităţi din Teleorman vor demara procesul de CADASTRARE gratuită

Până joi, 27 iulie, 78 de comune din judeţ au semnat contractul de finanţare privind cadastrarea gratuită a terenurilor. Valoarea totală a programului, în Teleorman, se ridică la 11,7 milioane de lei iar fiecare unitate administrativ teritorială va primi 150.000 de lei.

După semnarea documentelor dintre primării și OCPI Teleorman, urmează încheierea contractelor dintre primării și firmele autorizate să execute lucrări de cadastru. Plățile vor fi efectuate în momentul finalizării și recepției lucrărilor de înregistrare sistematică. Actele pentru cetățeni sunt gratuite.

Conform declaraţiei directorului OCPI Teleorman, Mirela Ianculescu, lista actualizată cuprinde 87 de localităţi din judeţ. Până la această dată, 4 primării au finalizat procesul iar 5 comune cadastrarea este în derulare. Cu alte cuvinte, până la finele anului 2019, toţi teleormănenii vor avea imobilele înscrise în cadastru, fără a plăti niciun leu.

Singura primărie din judeţ care nu va beneficia de cadastrarea gratuită este Islaz, din cauza faptului că numai 15% dintre cetăţeni deţin titluri de proprietate asupra terenului.