565 de roşioreni vor primi ajutor printr-un proiect european

2546
0
Share:

Municipalitatea roşioreană a primit aprobare la finanţare pentru punerea în aplicare a unui proiect care se derulează pe 3 ani si are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

De avantajele acestui proiect beneficiază un număr de 565 de persoane marginalizate,  domiciliate în 5 zone ale municipiului, ne-a declarat Cristiana Piper Savu, viceprimarul municipiului Roşiorii de Vede.

În acest sens, se vor implementa acţiuni privind  asigurarea de servicii de sănătate, acţiuni educaţionale şi de întajutorare a acestor persoane marginalizate social. De asemnenea,  se vor crea oportunităţi privind creşterea accesului la un sistem de educaţie şi formare profesională de calitate, stimularea ocupării, reducerea sărăciei prin facilitarea accesului la servicii sociale şi de sănătate.  Proiectul propune activităţi  educaţionale la care vor participa  215 şcolari şi preşcolari, dar şi măsuri de ocupare, la care participă 340 de adulţi.

În paralel se vor  oferi măsuri de sănătate de care vor beneficia  565 de persoane, măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit  pentru 40 de gospodării etc. Acest proiect se derulează împreună cu Asociatia « ROMFRA » şi unităţile de învăţământ de pe raza municipiului. Are grup ţintă  format din  565 de persoane, asa cum am precizat, dintre care 350 de adulţi şi 200 de elevi din clasele I-VIII, cât şi 15 preşcolari.

M.A.

Share: