50 de polițiști din Teleorman vor protesta joi, în fața Ministerului Administrației și Internelor

Peste 50 de polițiști, membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual- filiala Teleorman, vor protesta joi, 7 februarie, în fața Ministerului Administrației și Internelor. Oamenii legii țin să le reamintească politicienilor, inclusiv ministrului Dan Carmen Daniela, că ei au făcut un jurământ față de țară și nu sunt subordonați unor indivizi ce, vremelnic, ocupă anumite funcții politice.

În data de 7 februarie 2019, începând cu ora 09.00, ofițeri și agenți de poliție și penitenciare alături de rezerviști militari vor protesta în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari. În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament.

Revendicările polițiștilor vizează, în esență, măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea polițiștilor / personalului contractual, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/29.12.2018).

„Cerem condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă.