19 teleormăneni au fost angajați „pe loc” și 232 de persoane selectate, la Bursa locurilor de muncă

Vineri, 20 aprilie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa locurilor de muncă, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor locale din Rosiori de Vede şi Turnu Magurele. În vederea participării, la Bursa Locurilor de Muncă, au fost contactati  aproximativ 1000 agenţi economici, dintre care 94 au oferit 625 locuri de muncă vacante.

Oferta de locuri de muncă vacante locală a fost completată de oferta de locuri de muncă vacante din spaţiul economic european prin reţeaua EURES România, dar și de parteneri bulgari din cadrul proiectului “Uniți pentru o Piață a Muncii Comună: O abordare integrată privind mobilitatea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria” care au fost în numar de aproximativ 30 agenţi economici, oferind locuri de muncă in zona transfrontalieră.

La nivelul judeţului Teleorman, în cadrul bursei locurilor de muncă, au fost prezenţi 54 angajatori şi aproximativ 975 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Ca urmare a participării la bursă, 19 persoane au fost încadrate pe loc, în domenii de activitate precum: agricultură, fabricarea articolelor de imbracaminte, comert, restaurante, activităţi sportive  astfel:

  • 1 persoană in ocupatia agent de interventie paza şi ordine;
  • 1 persoană in ocupatia ambalator manual;
  • 1 persoană in ocupatia barman;
  • 5 persoane în ocupaţia confectioner-asamblor articole din textile
  • 1 persoană in ocupaţia lucrător comercial;
  • 1 persoană in ocupaţia mecanic agricol;
  • 9 persoane ca şi muncitor necalificat.

În urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenţi, un număr de 232 persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă.

În cadrul acestui eveniment, persoanele participante au fost informate despre serviciile oferite de A.J.O.F.M Teleorman (medierea muncii, serviciile EURES, formare profesională) şi au beneficiat de consiliere cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie.

Reprezentatii angajatorilor participanti la bursa au completat  chestionare, din analiza cărora se va afla impactul acţiunii şi se va identifica necesarul de fortă de muncă la nivelul judeţului Teleorman.

Tot în cadrul evenimentului partenerii sociali ai A.J.O.F.M Teleorman au disemina informații privind serviciile oferite: Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Asociatia React, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă Teleorman. Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse.