1,3 miliarde de lei vechi, valoarea amenzilor aplicate de către Garda de Mediu Teleorman

Una dintre preocupările principale ale Gărzii Naţionale de Mediu o constituie modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei de mediu în cazul exploatărilor forestiere.

„În aceste sens, în ultimele 5 luni, comisarii Comisariatului Judeţean Teleorman al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat 13 controale privind verificarea modului în care agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimul ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase”, se arată într-un comunicat de presa, semnat de către comisarul-şef Dana Banu.

Urmare a acestor acţiuni de control, comisarii Comisariatului Judeţean Teleorman al GNM au aplicat 3 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 130.000 de lei.

Garda Naţională de Mediu avertizează, pe această cale, operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, că aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi usturătoare.