16.3 C
Judeţul Teleorman
joi, martie 28, 2024

1.250 de copii din mediul rural din Teleorman vor primi Prima Carte pentru acasă, în cadrul Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste” aduce resurse în grădinițe și formează profesori pentru creșterea calității educației preșcolare în județ.

Asociația OvidiuRo continuă parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel județean, a programului pilot de lectură în grădinițe Fiecare copil merită o poveste. 1250 de copii din mediul rural din județ vor primi, în perioada următoare, Prima Carte, iar în 10 grădinițe din cele mai defavorizate comunități din Teleorman vor fi amenajate centre de bibliotecă, pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici – acasă și la grădiniță.

Fiecare copil merită o poveste este un program reglementat la începutul acestui an printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educației Naționale, reprezentând o premisă a asumării unui set de acțiuni comune, care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creșterii accesului la educație timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate.

Programul a fost lansat în Alexandria, când a avut loc o sesiune de formare cu profesorii din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, vor deveni ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toți cei 449 de profesori de învățământ preșcolar din județ. Ulterior, OvidiuRo va susține sesiuni de informare cu toți directorii din județ care au în structură învățământ preșcolar, cu profesorii de învățământ preșcolar care vor primi o GrădiBibliotecă pentru sala de grupă, precum și cu profesorii debutanți și cu bibliotecarii din județ.

Până la finalul anului 2018, programul a ajuns în 12 județe, cu un total aproximativ de 20.000 de preșcolari care au primit o carte pentru acasă și peste 100 de grădinițe care au primit un centru de lectură – GrădiBiblioteca.

La nivel național, în 2019, prin programul pilot Fiecare copil merită o poveste OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în (1) 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare (2) formarea unui număr de 20.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor și (3) distribuirea a 80.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul Prima mea Carte.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Liberalii au decis: Secretarul de stat Marin Țole, candidat pentru CJ Teleorman, și Haralambie Epure, la primăria Alexandria

Marin Țole, actual secretar de stat În Ministerul Dezvoltării, va fi candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Teleorman, iar...

Articole similare