10 ani “de taină” cu “Sfatul Bătrânilor”. Lunar, Cristi Barbu dezbate problemele comunității cu “Înțelepții” din Suhaia

Într-o atmosferă destinsă și prietenească, joi spre orele serii, la Căminul Cultural din comuna Suhaia, a avut loc o nouă întâlnire între Cristi Barbu, fost primar al comunei, reprezentanți ai primăriei și seniorii localității. “Sfatul Bătrânilor”, consiliu înființat în anul 2008, în primul mandat de primar, este format din pensionari și oameni ce sunt implicați activ în viața comunității locale.

Peste 100 de seniori din Suhaia au dat curs invitației lui Cristi Barbu. Printre cele mai importante chestiuni aflate pe ordinea de zi s-au aflat eliberarea cărților funciare, proiect GRATUIT, susținut din fonduri europene, investițiile ce se derulează la nivelul comunei și proiectele de viitor.

Discuții aprinse, dar productive, s-au iscat pe marginea prețului apei potabile. Aproximativ 1.000 de locuințe sunt racordate la sistemul centralizat iar prețul de numai 0,9 lei pe metru cub este unul simbolic, cel mai mic din țară. Din păcate, în urma unor reclamații, primăria a fost obligată să crească prețul. Cu toate acestea, spune Cristi Barbu, indiferent de presiuni, metrul cub va ajunge la 2 lei, mult mai puțin față de cel practicat în localitățile vecine sau din județ. Cunoscut pentru actele sale caritabile, Barbu le-a promis cetățenilor că, din buzunarul propriu, va da anual între 200 și 300 de milioane de lei vechi pentru a susține diferența de preț, conștient că unii dintre consăteni au posibilități financiare reduse.

Un alt proiect vital pentru comunitate îl reprezintă modernizarea drumurilor comunale, proiect cu o valoare de un million de euro, ce urmează a fi demarat, odată cu îmbunătățirea vremii.

Iar viitorul sună bine pentru comuna Suhaia. Primăria va avea un sediu nou și modern, printr-un proiect finanțat de CNI, la Biserică se va construi o anexă socială, prin bani de la stat, și se vor moderniza mai multe căi de acces către Balta Suhaia.

O atenție sporită va fi acordată tinerei generații și condițiilor în care elevii își desfășoară activitatea. Clădirea școlii va intra într-un amplu proces de modernizare, printr-un proiect finanțat cu fonduri norvegiene.

“Pentru mine, întâlnirea cu bătrânii satului este ca aerul. Indiferent de agenda de lucru și de atribuțiile pe care le am în calitatea mea de secretar general adjunct al PNL și de consilier al președintelui Orban, mereu îmi fac timp pentru a sta de vorbă cu oamenii din Suhaia. Mă simt onorat când îi am lângă mine. Am învățat multe de la ei. Le datorez o parte din cariera mea politică.”