Capsula timpului, o călătorie de 100 de ani pentru generaţiile viitoare din comuna Tătărăştii de Jos


Este acţiunea pe care cetăţenii din comuna Tătărăştii de Jos şi administraţia publică din localitate, condusă de către primarul Aurelian Neagoe, au marcat-o la împlinirea a 101 ani de la Marea Unire. 1 decembrie 2019, Ziua Naţională a României, va rămâne în memoria ceăţenilor din Tătărăşti de Jos şi nu numai ca o zi cu triplă semnificaţie.

“În această capsulă, am depus obiecte reprezentative pentru comunitatea locală din prezent, ca o amintire vie pe care urmaşii noştrii o vor deschide peste 100 de ani”, a declarat primarul Aurelian Neagoe.

“De Ziua Naţională a României, am fost martorii a trei evenimente ce vor rămâne în istoria comunei noastre: cinstirea eroilor neamului românesc, inaugurarea Capsulei Timpului, punte către generaţiile viitoare, în care fiecare am pus obiecte care să stea mărturie despre existenţa noastră pe aceste meleaguri şi prezentarea Monografiei comunei Tătărăştii de Jos, scrisă de prof. Florea Cătălin Ionuţ, prof. Gheorghe Albulescu şi ing. Ion Pecie, monografie care , aşa cum apreciau autorii, este cartea de identitate a comunei noastre. La evenimentul de prezentare a monografiei au fost prezenţi oameni de marcă ce îşi au originea în comuna noastră şi în satele învecinate: ingineri, generali ai armatei române, vechi diplomaţi, scriitori. Poeta Elena Armenescu ne-a încântat cu minunatele sale versuri, iar scriitorul şi criticul de film, Grid Modorcea, ne-a prezentat ultima sa lucrare-,,Hristos bate la uşă”. Astăzi, comuna a avut haine de sărbătoare şi aceşti oameni de cultură au făcut ca 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, să fie cu adevărat o sărbătoare pentru noi”, se arată într-un mesaj postat pe o pagină de socializare.